Безпечний спосіб вимірювання статичної неврівноваженості жорстких роторів - Мамонтов, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Обґрунтовано доцільність удосконалення засобів балансування жорстких роторів. Розроблено безпечний спосіб вимірювання статичної неврівноваженості ротора. Спосіб буде використаний у подальших розробках, спрямованих на вимірювання динамічної неврівноваги роторів.

The expediency of improving the means of balancing rigid rotors is substantiated. A safe method of measuring rotor static unbalance has been developed. The method will be used in further developments aimed at measuring the dynamic umbalance of rigid rotors.
A safe method of measuring the static imbalance of rigid rotors
Keywords: безпека людини; жорсткі ротори; засоби балансування; способи вимірювання; статична неврівноваженість; неврівноваженість роторів; human safety; rotors; imbalance; vibration; methods of measurement