Ротаційний віскозиметр - Дубовець, Олексій Миколайович; Тошинський, Володимир Ілліч; Литвиненко, Ігор Іванович; Лях, Бенгард Григорович; Подустов, Михайло Олексійович; Лисаченко, Ігор Григорович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2009)
Ротаційний віскозиметр, що містить електричний двигун, чутливий елемент, що складається з конструктивно подібних блоків, поміщений безпосередньо у вимірюване середовище, перетворювач і вторинний прилад, який відрізняється тим, що кожен конструктивний блок чутливого елемента виконаний у вигляді жорсткого і співвісно сполучених між собою порожнистої пірамідальної ємності і патрубка прямокутного перерізу, встановлений за допомогою напрямного пристрою, жорстко закріпленого на його корпусі, на горизонтальній штанзі з можливістю переміщення і закріплення, штанга жорстко закріплена на корпусі втулки, встановленої на валу двигуна, з можливістю переміщення у вертикальному напрямі і закріплення в будь-якій точці вала, конструктивний блок встановлений на штанзі так, що велика площа його поперечного перерізу розташована по напряму обертання вала двигуна.
Keywords: патент; корисна модель; віскозиметр; вимірювальна техніка; промисловість; ротаційний віскозиметр