Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни "Електромагнітні перехідні процеси" - Рудевіч, Наталія Валентинівна; Швець, Сергій Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна «Електромагнітні перехідні процеси» є однієї з базових дисциплін, у якій закладається фундамент спеціальної підготовки інженера-електроенергетика. Метою дисципліни є формування знань щодо фізики та математичного опису електромагнітних перехідних процесів в електричних системах при зміні умов її роботи, оволодіння методами та засобами розрахунку перехідних процесів при порушеннях режимів роботи електричних систем, формування умінь щодо дослідження та аналізу електромагнітних перехідних процесів при коротких замиканнях в електричних системах. В якості індивідуального завдання з курсу «Електромагнітні перехідні процеси» передбачається виконання курсової роботи, мета якої полягає в набутті практичних навичок в застосуванні теорії до розрахунку струмів короткого замикання в електричній системі. Пояснювальна записка до курсової роботи повинна містити: титульний аркуш; реферат; зміст; перелік умовних позначень; вступ; основну частину; висновки; список джерел інформації; додатки (якщо вони є). Пояснювальна записка повинна бути виконана і оформлена відповідно до вимог ДСТУ. Реферат - короткий виклад змісту курсової роботи, що включає основні відомості, необхідні для початкового ознайомлення з роботою. Реферат повинен містити: відомості про обсяг пояснювальної записки, перелік ключових слів, текст реферату. Обсяг реферату не повинен перевищувати однієї сторінки. Відомості про обсяг пояснювальної записки включають: кількість сторінок, кількість ілюстрацій, таблиць, джерел інформації і додатків. Зміст включає структурні частини записки в наступній послідовності: вступ, назви розділів і підрозділів основної частини записки, висновки, список джерел інформації, додатки. Слово сторінка або його скорочення не пишуть. У вступі необхідно сформулювати завдання розрахунку струмів короткого замикання (КЗ), а також охарактеризувати математичний апарат і основні допущення, що приймаються при розрахунках. В основну частину включають: текст завдання; розрахункову схему електричної системи і параметри її елементів; схему заміщення електричної системи і розрахунок параметрів її елементів; розрахунок струму симетричного КЗ; розрахунок струму несиметричного КЗ. У висновку повинні бути наведені короткі висновки за результатами виконаної роботи. Список літератури - це перелік цитованих, розглянутих і згадуваних джерел інформації. Джерела інформації записують в список літератури в міру появи на них посилань в тексті. Посилання на джерела інформації позначають порядковим номером, укладеними в квадратні дужки. Метою даних методичних вказівок є визначення порядку виконання курсової роботи, надання студентам необхідної довідникової інформації та методичної допомоги.
Keywords: методичні вказівки; курсова робота; електромагнітні перехідні процеси; електроенергетика; електротехніка; електромеханіка