Практичні аспекти відображення витрат майбутніх періодів в обліку і звітності - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Миколаївський національний аграрний університет, 2018)
Облік витрат майбутніх періодів формалізує завдання, пов'язані з врахуванням певних особливостей, які необхідно знати і дотримуватися у встановленому порядку. Це обумовлено впливом таких видів витрат на формування бухгалтерського фінрезультату і, відповідно, на об'єкт оподаткування податком на прибуток. Облікова практика відтворення витрат майбутніх періодів на рахунках бухгалтерського обліку й фінансово звітності має певні особливості й підходи, врахування яких сприятиме послідовному й методично обґрунтованому слідуванню принципам бухгалтерського й податкового обліку.
Keywords: витрати майбутніх періодів; облік; звітність; рахунки