Скандинавська хода як ефективний метод підтримки здоров'я у літньому віці - Кузіна, Н. А.; Гасан, Юлія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Скандинавська ходьба є ефективним методом підтримки здоров'я та фізичної активності в літньому віці. Регулярні заняття сприяють зміцненню серцево-судинної системи, м’язів та кісток, покращують координацію, допомагають контролювати рівень цукру в крові та сприяють зниженню ваги. Крім того, цей вид фізичної активності позитивно впливає на психоемоційний стан, допомагаючи боротися із самотністю та депресією. У роботі розглядаються переваги скандинавської ходьби, основні правила техніки виконання, рекомендації для безпечного тренування, а також можливі протипоказання.
Keywords: скандинавська хода; здоров'я; опорно-руховий апарат; профілактика захворювань; фізична активність; безпечне тренування; літні люди; якість життя; навантаження