В. Х. Даватц: маловідомі сторінки життя приват-доцента Харківського університету - Полупанов, Дмитро Сергійович (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2018)
У роботі розглянуто маловідомі факти з життя доцента Харківського імп. університету, професора Харківських вищих жіночих курсів В. Х. Даватца. Зокрема охарактеризована наукова та викладацька діяльність у Харківському університеті та життя в еміграції. Особлива увага приділена працям В. Х. Даватца з історії білого руху.

In the work reviewed the little-known pages of life of the assistant professor of Kharkiv Imperial University. University, Professor of Kharkiv Higher Female Studies V. Kh. Davats. In particular, the scientific and teaching activities at the Kharkiv University and life in emigration are described. Particular attention is paid to the works of V. X. Davats on the history of the white movement.
Keywords: Харківський університет; Білий рух; Даватц Владимир Христианович; Kharkiv University; White Movement; Davats V. Kh.