Ціна інформації у інформаційному бізнесі - Конохова, Зоя Петрівна (Переяслав-Хмельницкий государственный педагогический университет им. Григория Сковороды, 2017)
Досліджується актуальна проблема функціонування інформаційного бізнесу - визначення ціни унікальної інформації. Відзначається, що формування ринкової ціни вказаного виду інформації ґрунтується на необхідності зменшення невизначеності у процесі прийняття управлінських рішень покупцем та намаганні продавця отримати специфічну "квазіренту" від монопольного володіння унікальним інформаційним ресурсом. Розглядається структура специфічної квазіренти.

The article explores the problems topical hitch functioning information business - definitions unique information prices. Notes, that the market prices formation divided form information based on necessary reduction uncertainty at process adoption management solutions buyer that Seller intention to get specific "quasi-rent» from unique information resource possession. Considered structure of specific quasi-rent.
Price information in information business
Keywords: інформаційний бізнес; інформація; управлінські рішення; невизначеність; нееластична пропозиція унікальних товарів; квазірента; informational business; information; adoption management solutions; uncertainty; inelastic supply unique goods; Quasi-rent