Комплаєнс-функція в сфері комерціалізації результатів інноваційної діяльності підприємства - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Триторія, 2019)
Доведено, що в інноваційній сфері промислових підприємств є низка важливих проблем, пов’язаних з наявністю на підприємствах проявів корупції, шахрайства, нечесного ведення підприємницько-комерційної діяльності. Обґрунтовано, що в сфері інтелектуально-інноваційної діяльності можуть бути негативні прояви при отриманні, комерціалізації та споживанні позитивних результатів роботи, які можна усунути з використанням комплаєнс-програми.
Keywords: інтелектуальна власність; корупція; шахрайство; промислові підприємства