Теоретичні основи людського розвитку - Стрижак, О. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглянуто теоретичні засади людського розвитку. Визначено суть, зміст й особливості людського розвитку як теоретичної концепції. Проаналізовано компоненти, напрямки та тенденції людського розвитку у сучасному суспільстві.

Theoretical foundations of human development are described in the article. The essence, contents and features of human development as a theoretical concept are identified. Components, directions and trends of human development in modern society are analyzed.
Keywords: прогрес; суспільство; людський капітал; розширення прав; продуктивність