Очисний пристрій - Лях, Григорій Бенгардович; Дубовець, Олексій Миколайович; Лях, Бенгард Григорович; Бондаренко, В'ячеслав Мартиянович; Литвиненко, Ігор Іванович; Тошинський, Володимир Ілліч (ДП “Український інститут промислової власності”, 2002)
Винахід відноситься до техніки для очищення рідин (вода, розчини) від сторонніх твердих негабаритних домішок, шляхом використання в процесі очистки закономірностей руху тонких шарів потоку рідин та твердих негабаритів на профільованій сферичній поверхні. Винахід може найти використання в хімічній, гірничо-збагачувальній, будівельній, машинобудівельній, харчовій та іншиї галузях промисловості, в який після технологічної переробки необхідно очищувати рідини від негабаритів твердих домішок.
Keywords: патент; корисна модель; очисний пристрій; очищення рідин; техніка; промисловість