Управління інтелектуальною власністю на промисловому підприємстві: теорія та методи - Маслак, Марія Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Досліджено та узагальнено вітчизняний та зарубіжний досвід щодо управління інтелектуальною власності на промисловому підприємстві. Акцентовано увагу на факторах стримування розвитку світового та українського ринку об’єктів інтелектуальної власності, а також на проблемах у сфері управління інтелектуальною власністю на промислових підприємствах. Розроблено методичні рекомендації з технології створення підрозділу інтелектуального провайдингу. Для науковців, економістів, менеджерів, керівників і фахівців у сфері інтелектуальних інновацій, а також для всіх, хто цікавиться проблемами розвитку та управління інтелектуальної власності.
Keywords: монографія; сутність інтелектуальної власності; конкурентоспроможність; підприємницька діяльність; управління; промислові підприємства; інтелектуальний капітал