Формування комплексного підходу щодо підвищення прибутковості діяльності торгового підприємства в умовах дестабілізації економічної системи - Головань, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
Розроблено системний підхід щодо підвищення прибутковості торгового підприємства у період дестабілізації економічної системи країни, складовими елементами якого є: об’єкт, суб’єкт, методичні прийоми та інформаційні джерела. Значна увага приділена вибору сфери діяльності торгового підприємства з використанням економіко-математичного моделювання. Знайшли наукове обґрунтування рекомендації щодо вдосконалення маркетингової діяльності, каналів збуту, кадрової політики, оптимізації витрат.

Developed a systematic approach to improve the profitability of commercial enterprise during the destabilization of the economic system of the country, the constituent elements of which are: object, subject, teaching techniques and information sources. Much attention is paid to the selection scope of commercial enterprises using economic and mathematical modeling. Found a scientific substantiation of recommendations to improve marketing activities, distribution channels, personnel policy, cost optimization.
The formation of an integrated approach to improve the profitability of commercial enterprise in conditions of destabilization of the economic system
Keywords: торгівля; планування прибутку; економічна діяльність; управління прибутком; оптимізація витрат; trade; enterprise; earnings; development; profit planning; economic activity management