Вчений у галузі електротехніки – член-кореспондент АН УРСР О. М. Мілях (до 110-річчя зі дня народження) - Тверитникова, Олена Євгенівна (Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського, 2016)
Досліджено науковий доробок видатного українського вченого в галузі електродинаміки, член-кореспондента АН УРСР О. М. Міляха в контексті розвитку світової електротехнічної науки. Обґрунтовано внесок ученого в заснування наукового напряму перетворювальної техніки в Україні. Розкрито організаційну діяльність на посаді вченого секретаря Інституту електротехніки АН УРСР та директора Інституту електродинаміки АН УРСР.

The scientific achievements of O. M. Milyakh the famous Ukrainian scientist in the field of electrodynamics, the corresponding member of the UkSSR Academy of Science within the context of the world electrotechnical science development were studied. The contribution in establishing of scientific direction of transformational machinery in by this scientist was grounded. The organizational activities in the position of the Scientific Secretary of the of of the UkSSR Academy of Sciences and the director in the of the UkSSR Academy of Sciences were revealed.
The scientist in the field of the electric engineering the corresponding member of the UkSSR Academy of Science O. M. Milyakh (to the 110 anniversary)
Keywords: електротехнічна наука; перетворювальна техніка; Інститут електродинаміки НАН України; електричні ланцюги; стабілізація електромагнітних процесів; Харківський політехнічний інститут; electrical science; converter equipment; NAS of Ukraine