Алгоритм оптимізації тривальних коробок передач за масогабаритними характеристиками - Бондаренко, Олексій Вікторович; Устиненко, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2011)
Представлений алгоритм оптимізації тривальних коробок передач. Алгоритм поєднує методи ЛПτ-пошуку і звуження околу простору параметрів. Приведена схема алгоритму оптимізації. Записані основне розрахункові залежності, що були використані для реалізації алгоритму. Послідовно описані етапи розрахунків і особливості обчислення деяких величин

The algorithm of optimization of three-shaft gearboxes is presented. An algorithm is combination of methods of LPτ-sequences and narrowing of ranges of space of parameters. The chart of algorithm of optimization is resulted. Calculation dependences, in-use for realization of algorithm is written. The stages of calculations and feature of calculation of some sizes are consistently described
Keywords: розрахунки; мінімізація маси; міжосьова відстань; довжина; зачеплення; зазор