Рівень тривожності як фактор агресивної поведінки першокурсників в контексті дослідження лідерського потенціалу - Шквиря, А. Н.; Квасник, Ольга Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглянуті фактори, які впливають на поведінку підлітка. Проведена діагностика підлітків на виявлення рівня тривожності та агресії в процесі навчальної діяльності першого курсу. Виявлений взаємозв`язок між агресивністю та тривожністю у підлітків та можливі причини виникнення даного явища. Доведено ,що агресивність та тривожність мають тісний взаємозв’язок та впливають на розвиток лідерського потенціалу.

The article describes the factors that influence the behavior of adolescents. Conducted diagnostics teens to identify the level of anxiety and aggression in the first year of training. An interconnection between aggression and anxiety in adolescents and the possible causes of this phenomenon. The urgency of this subject and significance of this problem in the present.
Keywords: підлітковий вік; навчальна діяльність; особистість; тривога; сплески агресії; aggression; leadership potential