Аналіз застосування різнотипних датчиків та систем в автомобільних транспортних засобах - Осташевський, С. А.; Швець, Р. М. (НТУ "ХПІ", 2015)
Викладений перспективний підхід до збільшення інформованості водія про оперативну обстановку на дорозі, зниженню ймовірності дорожньо-транспортних пригод, а також покращення управління автомобілем при русі в щільному транспортному потоці, колоні. У зв'язку з цим, особливої значущості набуває вимога до високої рухомості автомобільних базових шасі озброєння і військової техніки. Проведено порівняння між собою різнотипних неконтактних датчиків швидкості і дальності до потенційно-небезпечних об'єктів, що використовуються при виробництві системи попередження зіткнень автомобілів.

The growth potential of border protection units, increasing of technical capacity of means of border protection are inseparably linked with improving of tactical and technical performance and efficiency of vehicles. As a result of adoption of new types of acquisition of means of border protection, changing forms and methods of their use, vehicles have become the primary means of mobility, providing movement and use in border protection, and maneuver capabilities. In this regard, requirement of high mobility basic car chassis acquires special significance.
Application analysis of different sensors and systems inmotor vehicles
Keywords: системи попередження; зіткнень автомобілів; ДТП; СВЧ-локатори; motor vehicles; vehicles