Публічне управління забезпеченням якості вищої освіти в Україні: актуальність проблематики щодо норм програмних документів міжнародного рівня та міжнародних зобов'язань України - Тищук, Олексій Михайлович; Мороз, Олександр Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Публікація присвячена проблематиці забезпечення якості вищої освіти у межах галузі знань «Публічне управління та адміністрування» за напрямами «програмні документи міжнародного рівня» та «зобов’язання України перед іншими державами». Авторами проаналізовано зміст програмного документу ООН «Перетворення нашого світу: порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року» та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом щодо забезпечення якості вищої освіти. Стаття містить рекомендації та узагальнення щодо технології використання змісту міжнародних документів для обґрунтування актуальності виконаного у межах галузі знань «Публічне управління та адміністрування» дослідження.

The publication contains results of the research of assurance of higher education quality within the field of knowledge “Public administration and governance” in such areas as “program documents of international level” and “Ukraine’s obligations to other countries”. In accordance with these directions, there was made an analysis of the content of the UN program document “Transforming our world: The 2030 Agenda for sustainable development” and The European Union–Ukraine Association Agreement (issues of the higher education quality) were analyzed. The article contains recommendations and generalizations on the technology of using the content of international documents to justify the relevance of the research performed within the field of knowledge “Public administration and governance”.
Keywords: забезпечення якості вищої освіти; актуальність дослідження; методологія; наукові пошуки; публічне управління та адміністрування; міжнародні зобов'язання України; Цілі сталого розвитку; ensuring the quality of higher education; relevance of research; methodology; scientific research; public management and administration; international obligations of Ukraine; Goals of sustainable development