Вплив інвазійних видів на здоров'я та життєдіяльність людини - Дурневич, Г. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуто проблему впливу інвазійних видів на здоров’я та життєдіяльність людини. Зроблено висновки про необхідність реалізації превентивних заходів щодо поширення інвазійних видів на території України.

The problem of influence of invasive species on human health and vital activity was considered. The conclusion was made about necessity of implementation preemptive actions over the spreading invasive species on the Ukraine’s area.
The influence of invasive species on people's health and vital activity
Keywords: гідробіонти; екосистема; інвазійні види; aquatic organisms; ecosystem; invasive species