Формування туристичного потенціалу Харківської області - Перерва, Петро Григорович; Волченко, Анна Сергіївна (Київський національний університет культури і мистецтв, 2022)
Обґрунтовано, що Харківська область має вигідне геополітичне розташування, комфортні мікрокліматичні умови, різноманітний ландшафт, унікальну флору і фауну, історичну, культурну, архітектурну спадщину, розвинену мережу транспортних зв’язків, достатні людські, матеріальні, в тому числі природні та рекреаційні ресурси. туризм: освітній бізнес, спорт, (екскурсія), аматорське здоров’я та освіта, (полювання, риболовля), зелений, екологічний, релігійний, клубний тощо.
Keywords: туризм; Харківщина; потенціал; рекреація; бізнес; ефективність