Розробка та програмна реалізація алгоритмічної моделі трансляції документів на різноманітних пристроях - Татарінова, Оксана Андріївна; Марусенко, Олексій Миколайович; Ісаєв, Владислав Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Спроектовано, розроблено та реалізовано веб-застосунок, призначений для трансляції електронних документів на різноманітних пристроях серед аудиторії, що знаходиться на відстані один від одного. Розроблено підходи, алгоритми та сервіс для трансляції документів різного формату на різних пристроях без використання проектора. Для побудови алгоритмів використано класичні методи стиснення та шифрування даних й паралелізму. Програмне забезпечення реалізоване мовою JavaScript з використанням фреймворків Node.js та Vue.js. Також для збереження даних користувачів використано базу даних MongoDB. Для відображення результатів роботи було розроблено сервіс для трансляції з документів різного формату через мобільний пристрій на інші пристрої. Розроблено зручну архітектуру програмного забезпечення, яка дозволяє з легкістю підтримувати та удосконалювати сервіс у майбутньому. Реалізовано зручний та зрозумілий графічний інтерфейс для взаємодії з користувачем. Як відомо, безпосереднє використання класичних методів та алгоритмів стиснення та шифрування даних дає змогу надійно використовувати та зберігати дані користувачів. З багатьох алгоритмів було використано метод RSA. Метод RSA – це криптографічний алгоритм із відкритим ключем, заснований на обчислювальній складності задачі на множення великих цілих чисел. Також для більшої ефективності у сервісі було розроблено методи паралелізму та мікросервісну архітектуру. Мета їх полягає в тому, щоб розподілити навантаження сервісу на різні підсервіси для більшої ефективності роботи програми.

The work designed, developed and implemented a web application intended for the transmission of electronic documents on various devices among the audience located at a distance from each other. The work is devoted to the development of approaches, algorithms and services for broadcasting documents of various formats on various devices without the use of a projector. Classical methods of data compression and encryption and parallelism were used to build the algorithms. The software is implemented in the JavaScript language using the Node.js and Vue.js frameworks. The MongoDB database is also used to store user data. To display the results of the work, a service was developed for broadcasting documents of various formats through a mobile device to other devices. A convenient software architecture has been developed, which allows you to easily maintain and improve the service in the future. A convenient and clear graphical interface for interaction with the user has been implemented. As you know, the direct use of classical methods and algorithms of data compression and encryption enables reliable use and storage of user data. Among many algorithms, the RSA method was used. The RSA method is a public-key cryptographic algorithm based on the computational complexity of the problem of multiplying large integers. Also, for greater efficiency in the service, parallelism methods and microservice architecture were developed. Their purpose is to distribute the load of the service on different subservices for greater efficiency of the program.
Development and software implementation of an algorithmic model for broadcasting documents on various devices
Keywords: веб-застосунок; трансляція документів; алгоритми шифрування; стиснення даних; хмарне сховище; web application; transmission of documents; encryption algorithms; data compression; cloud storage