Науково-методичне підґрунтя процесу формування екологічної компетентності майбутніх інженерів-фахівців цивільного захисту - Хрипунова, Аліна Леонідівна (Українська інженерно-педагогічна академія, 2010)
Створено науково-методичне забезпечення процесу формування екологічної компетентності студентів. Доповнено зміст навчальних дисциплін питаннями екологічного характеру. Спроектований спецкурс "Енерго-екологічні проблеми та інженерний захист навколишнього середовища". Проведено корегування громадської діяльності студентів.

It has been created a scientific methodological support for the process of students’ ecological competence formation. The content of educational disciplines is supplemented with questions of ecological character. A special cource "Power-ecological problems and engineering protection of an environment" has been worked out. The correction of public activity plans for students has been made.
Scientific-methodological support for ecological competence forming process in future teacher engineers-specialist in civil defense
Keywords: тестові завдання; спецкурси; здоровий спосіб життя; навчальні предмети; екологічна спрямованість; future engineers; specialist in civil defense; ecological competence; pedagogical technology