Європейська інтеграція і розвиток інвестиційної привабливості країни - Савченко, Ольга Ігорівна; Нестеренко, Роман Олександрович (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті розглянуто загальні підходи до визначення розвитку Європейської інтеграції та обміну науково-технічними знаннями як необхідної складової формування стратегії розвитку інвестиційної привабливості підприємств та країни в цілому. Рекомендується розвивати міжгалузеві центри, що об’єднують реальний сектор економіки, науку і освіту, та сприяють підвищенню ефективності міжнародної інвестиційної діяльності.

In article the general approaches of international exchange definition by development of European integrations and exchange of technical knowledge as a necessary component of development strategy formation of investment attraction country are considered. It is recommended to develop the interbranch centers which unite real sector of economy, a science and education. This is centers are cooperated efficiency of international investment activities.
Keywords: капітал інтелектуальний; конкурентоспроможність; інформація; ресурси людські