Методичні вказівки до виконання реферату з дисципліни "Основи менеджменту" - Угрімова, Ірина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Реферативна робота з дисципліни «Основи менеджменту» є самостійною теоретичною роботою, однією з профілюючих у системі підготовки студентів, рівень її підготовки свідчить про ступінь засвоєння здобувачем здобутих знань, його грамотність, загальну культуру, ерудицію, здібності та творчий потенціал. Основною метою виконання реферату є всебічне засвоєння матеріалу. Для досягнення поставленої мети необхідно реалізувати ряд завдань: − навчитися ґрунтовно опрацьовувати теоретичні джерела; − навчитися обґрунтовувати питання, що трактуються в спеціальній літературі та інших видах джерел; − навчитися творчо мислити, висловлювати свою думку; має допомогти набути навичок виконання наукової роботи; має розвинути самостійність аналітичної обробки інформації; − навчитися виявляти і обробляти релевантні джерела інформації. Реферативна робота повинна носити проблемний характер, сутність її полягає у вмінні аналізувати, досліджувати проблему з допомогою наукових джерел і методів.
Keywords: методичні вказівки; реферат; менеджмент; основи менеджменту; стратегічний менеджмент; конкуренція