Явище миттєвої передачі потенційної енергії між електричними контурами та системами - Кутковецький, Валентин Якович (НТУ "ХПІ", 2014)
Передача накопиченої потенційної електромагнітної енергії між замкненими контурами може відбуватись миттєво, без зміни її величини і без виконання еквівалентної роботи. В результаті замкнений контур чи окрема електрична система може отримувати дарову енергію з інших контурів або систем.

Transmission of accumulated potential electromagnetic energy between closed circuits can be performed instantly without both its value variation and the equivalent work execution. As a result, a closed circuit or a separated system can obtain free energy from other circuits or systems.
The phenomenon of instant potential energy transmission between electrical circuits and networks
Keywords: електормагнітна енергія; пристрої; випромінювання; закон Кірхгофа; phenomenon; Faraday; Maxwell; Kirchhoff