Тенденції розвитку міжнародних готельних мереж на ринку гостинності України - Павленко, Ліана Романівна; Мозольський, Едуард В.; Жадан, Тетяна Андріївна (Запорізький національний університет, 2023)
У тезах доповіді проаналізовано тенденції розвитку міжнародних готельних мереж на ринку гостинності України. Встановлено, що найбільшого поширення на ринку гостинності України отримали бренди міжнародних готельних мереж таких провідних країн світу, як США, Великобританія та Франція, присутність яких становить не більше 2%. Така незначна частка пояснюється нестабільністю політичної та економічної ситуації в нашій країні, недосконалістю законодавства у сфері оподаткування, захисту прав інвесторів, а також непрогнозованістю безпекових чинників, що пов’язано з широкомасштабним військовим вторгненням росії на територію України. Проте, незважаючи на ці негативні чинники, і надалі спостерігається зацікавленість світових готельних мереж у подальшому входженні на ринок України.
Keywords: готельні мережі; ринок гостинності; міжнародні готельні оператори; багатонаціональні гостинні компанії; апарт-готелі; бренди готельної індустрії