Наслідки порушення морального закону в житті суспільства та в економіці - Компанієць, Вікторія (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуто сутність та наслідки порушення Морального закону в житті суспільства та в економіці. Наведено докази дії Морального закону на прикладі історії давньоєврейської цивілізації, які досліджені святителем Миколою Сербським. Обґрунтовано, що причини демографічної кризи, яка відбувається в сучасному суспільстві, викликані кризою духовно-моральною. Доведено, що сучасна економіка, яка базується на порушенні Морального закону, перетворилась в систему, що руйнує особистість і суспільство.

The article examines the essence and consequences of the violation of the Moral law in society and in economics. Evidences of impact of the Moral law are given on the example of Hebrew civilization’s history explored by St. Nicholas Serbian. Reasons of the demographic crisis in modern society are justified by the spiritual and moral crisis. It is proved that, based on the violation of the Moral law, modern economy transformed into a system that destroys personality and society.
Regarding the consequences of the moral law violation in society and the economy
Keywords: культура; цінності; християнство; цивілізація; криза; демографічна криза; culture; values; Christianity; civilization; crisis