Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії - Добрунов, Д. Є.; Перевалов, Леонід Іванович; Півень, Олена Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2014)
В даній статті розглянуто технологію переробки пелюстки з ядра соняшника, отриманого обрушуванням попередньо охолодженого насіння соняшника та обрушуванного за звичайною технологією безлушпинного ядра соняшника, з метою отримання харчового білку та харчової олії. Досліджено можливість отримання олії та білкового продукту «прямою» екстракцією. Переробка (екстракція) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинники гексан та етиловий спирт

The article describes a new processing technology of petals and dehulled kernels obtained from sunflower seeds. The aim of the work is to obtain an edible protein and edible oil. Recycling (cavitation treatment) was carried out in the cavitation facility. The authors used pure solvents such as hexane and ethanol
Keywords: олія екстракційна; білок харчовий; пелюстка; розчинник; гексан; етанол; установка кавітаційна; extraction oil; edible protein; hexane; ethanol; cavitation facility