Вміст і склад токоферолів в зерні ендоспермових мутантів кукурудзи - Тимчук, С. М.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Поздняков, В. В.; Анциферова, О. В.; Харченко, Ю. В.; Харченко, Л. Я. (Логос, 2012)
Встановлено підвищення загального вмісту токоферолів та γ – токолу в оліях зерна ендоспермових мутантів кукурудзи, особливо su₁ та sh₂, порівняно з кукурудзою звичайного типу. Показано широке варіювання загального вмісту токоферолів і вмісту γ – токолу у різних ліній на основі однієї мутації.

The increase of total tocopherols and γ – tocopherol contents in the grain oils of maize endospermic mutants, particularly su₁ and sh₂, in comparison with the maize of a usual type was established. it has been showed a wide variability of total tocopherols’s and γ – tocopherol contents in the different inbreds based on one mutation.
Keywords: ферменти; мононенасичені кислоти; інбредні лінії кукурудзи; токоли; мутація