Сучасні тенденції підготовки майбутніх фахівців з фізичної культури та спорту зумовлені воєнним станом в Україні - Омельченко, Т. Г.; Болотіна, А. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Дослідження спрямоване на аналіз сучасних тенденцій у сфері підготовки фахівців з фізичного культури і спорту. Адже, висока кваліфікація, професійні компетенції та кваліфікаційні якості мають надзвичайний вплив на формування здорового суспільства та майбутнього покоління. В процесі здійснення навчального процесу необхідно використовувати теоретичні розробки спеціалістів та практичний накопичений досвід. Вони включають в себе вивчення теорії та практики фізичного виховання, ознайомлення з сучасними методиками тренувань та діагностики фізичної підготовки спортсмена, організацію спортивних змагань та заходів для здійснення рекреаційно-оздоровчої роботи.
Keywords: воєнний стан; підготовка; спорт; фахівці з фізичної культури; martial law; training; sports; physical specialists cultures