Концепція схеми збагачення бідних рідкіснометалічних руд - Шпильовий, Леонід Вікторович; Білецький, Володимир Стефанович; Шпильовий, Костянтин Леонідович (ТОВ ЛізуновПрес, 2021)
Вивчалася селективна дезінтеграція рідкіснометалічних руд одного із вітчизняних родовищ (Мазурівське, Донецька обл.) з метою вибору оптимального типу дробарки та млина, які забезпечують найбільш повне розкриття пірохлору при мінімальному переподрібненні руди, а також мінімальні втрати його у вигляді шламів (0,01 мм) та примазок на частинках маріуполіту, альбіту, нефеліну.
Keywords: ніобій; пірохлорові руди; рідкіснометалічні руди; Мазурівське родовище; крупногрудкова сепарація; подрібнення руди; відцентрові дробарки ударної дії; відцентрові млини метальної дії; мокра магнітна сепарація; гравітаційне збагачення; пірометалургійна переробка; пентоксиди ніобію; пентоксиди танталу; скорочення витрат хімічних реагентів