Моделювання теплообмінних процесів в регенеративних теплообмінниках нагрівальних печей коксохімічного виробництва - Кошельнік, Олександр Вадимович (Ин-т технической теплофизики НАН Украины, 2009)
Представлено методику розрахунків теплових процесів у регенеративних теплообмінниках нагрівальних коксових печей. На її основі створено програму, що моделює роботу регенераторів коксових печей з обліком технологічних й експлуатаційних обмежень. Це дозволяє одержати значення температур теплоносіїв і насадки в часі та по висоті теплообмінника.

A procedure for the numerical analysis of termal processes in regenerative heat exchangers of heating coke furnaces is presented. Based on this procedure, a program simulating the operation of coke-furnace regenerators with regard for technological and operational limitations is created. This enables one to determine the variation of the temperatures of heat carriers and checkerworks with time heat-exchanger height.
Keywords: регенератор; насадка; температуропровідність; здатність поглинальна; тепловіддача