Робоча програма навчальної дисципліни "Безпека серверних систем" - Євсеєв, Сергій Петрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Метою дисципліни є засвоєння теоретичних основ, формування умінь з організації безпеки серверних систем та отримання знання технологій побудови систем рівня сучасного центру обробки даних. Предметом дисципліни є інструментальні засоби та основи їх застосування у галузі адміністрування серверних систем. Об'єктом – виконання процесів налагодження та адміністрування серверних систем, а також виконання завдань їх підтримки та супроводження.
Keywords: обробка даних; серверні платформи; приватна хмара OpenStack; Kubernetes; Red Hat OpenShift