Техніко-економічне обґрунтування визначення потрібної кількості тренажерів та зразків техніки при підготовці військових фахівців - Віхляєва, Світлана Іванівна; Березовенко, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті представлено техніко-економічне обґрунтування доцільності використання тренажерів для підготовки військових фахівців. Визначено потрібну кількість, раціональне співвідношення ступеню складності та номенклатури тренажерного комплексу згідно показнику вартості. Обґрунтовано доцільність впровадження тренажерної підготовки та використання озброєння та військової техніки без зниження рівня підготовки.

This article presents the technical and economical ground of the training apparatus use practicability for soldiery specialists preparation. A necessary amount, rational correlation of complication degree and trainer complex nomenclature is certain according to the cost index. The practicability of trainer preparation introduction and use of armament and military technique without the preparation level down-drift is grounded
Keywords: підготовка військових спеціалістів; тренажерні комплекси; комплексний тренажер; військово-навчальні заклади; economical practicability; trainer complex