Синтез системи управління сушильною установкою з використанням нечіткого контролера з самоналаштуванням - Герман, Едуард Євгенович; Лисаченко, Ігор Григорович; Беспалов, Кирил Ігорович (Українська державна академія залізничного транспорту, 2015)
Управління процесом сушіння в барабанній сушильній установці є складним комплексним процесом завдяки його багатофакторності. Тому навіть сьогодення таке управління здійснюється частково на основі класичних методів, а частково за допомогою оператора. В статті запропонована система управління барабанною сушильною установкою з використанням самоналагодженого нечіткого ПІД контролеру.

The control of the drying process in a drum-type drying unit due to its multifactorial nature is a difficult and complex process. Therefore, even at present such control is partially maintained on the basis of classical techniques and partially with the help of operator. The paper proposes a drum-type drying unit control system using a fuzzy self-adjusting PID controller.
The synthesis of a drying unit control system using a fuzzy controller with self-adjustment
Keywords: установка барабанна; ПІД-контролер; механізм адаптаційний; коефіцієнт масштабний; drum-type drying unit; fuzzy PID controller; adaptive mechanism; scaling factor