Влияние температуры охлаждающей воды на эффективность холодильной установки - Братута, Эдуард Георгиевич; Смородская, Инна Васильевна (НТУ "ХПИ", 2000)
На підставі чисельного аналізу циклу холодильної установки отримані залежності зміни холодопродуктивності та потужності приводу компресора, віднесені до зміни температури охолоджувальної води на один градус. Показано, що для аміаку, фреону R12 та вуглекислоти вказані характеристики суттєво залежать від рівня температури води на вході в конденсатор.
Keywords: охлаждающая вода; холодильные машины; искусственный холод; компрессор