Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Аналіз даних та багатовимірна статистика в системі бізнес-менеджменту" - Соснов, Ігор Ігорович; Сергієнко, Олена Андріанівна; Самусь, Павло Олегович; Застьола, Євген Олексійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна "Аналіз даних та багатовимірна статистика в системі бізнес-менеджменту" є важливою складовою професійної підготовки фахівців, які навчаються за освітнім ступенем доктора філософії. Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів теоретичних знань та практичних навичок використання сучасних програмних продуктів для аналізу великих масивів даних (RapidMiner, SPSS, EViews, R) та застосування методів багатовимірної статистики в системі бізнес-менеджменту. Наукову основу дисципліни складають методи інтелектуального аналізу даних (Data Mining), статистичного аналізу, багатовимірної статистики та сучасні концепції обробки великих масивів даних (Big Data). Навчальний процес реалізується через лекційні (20 годин) та практичні (20 годин) заняття, які передбачають безпосередню роботу з програмними продуктами, та самостійну роботу. Особливістю дисципліни є її практична спрямованість та орієнтація на формування прикладних навичок роботи з сучасними аналітичними інструментами. Це передбачає детальне вивчення можливостей конкретного програмного продукту та передбачає виконання практичних завдань з реальними наборами даних. Самостійна робота здобувачів спрямована на поглиблене вивчення функціональних можливостей програмних продуктів, виконання індивідуальних аналітичних завдань та підготовку до практичних занять.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; аналіз даних; багатовимірна статистика; бізнес-менеджмент; бізнес