Доля унікального проекту Бориса Грабовського - Вісин, О. О.; Шендеровський, В. А. (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті висвітлено роль та внесок у розвиток електронного телебачення українського вченого Бориса Павловича Грабовського. Йдеться про створення першої в світі діючої цілковито електронної системи телебачення.

In the article a role and contribution is reflected to development of electronic television of the Ukrainian scientist Borys Pavlovych Grabovsky. The question is about creation of the first in the world of the operating full electronic system of television.
Keywords: телебачення; електронне телебачення; електронно-оптична система; електронно-променева трубка; Державний електротехнічний трест; ДЕТ