Факультет інтегральної підготовки: вчора, сьогодні, завтра (до 15-річчя з дня заснування) - Кіпенський, Андрій Володимирович; Горбунов, Микола Петрович; Прохоренко, Олена Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2010)
В 90-ті роки XX ст. Україна переживала відповідальний і складний етап становлення суверенної і незалежної держави. Нові економічні умови переходу до ринкової моделі господарювання вимагали інноваційних підходів і до підготовки фахівців високої кваліфікації, спроможних однаково успішно орієнтуватись у різноманітних сферах знань. Ідея, яка була запропонована, передбачала поєднання двох важливих для держави напрямків підготовки спеціалістів з вищою освітою – економічною та юридичною. Майже 15-річний термін підтвердив правильність вибору. Інтегральна освіта отримала високу оцінку і у роботодавців, і у самих випускників факультету, а також визнана та впроваджується країнами Європи та США.

In the 90s Ukraine was going through important and difficult formation period of sovereign and independent state. New economic conditions of transition to an economic market model demanded new approaches for preparation of highly qualified specialists able to orientate in different spheres of knowledge. A proposed idea supposed a cooperation of two important for country directions in preparation high education specialists with high education – economic and legal. Almost 15 years period confirmed the right choice. Integrated education got a high estimation with both employers and faculty graduates, and is also recognized and being implemented in European countries and the USA.
Faculty of integrated preparation: yesterday, today, tomorrow (to 15-th anniversary from the foundation)
Keywords: підходи інноваційні; фахівці; підготовка; освіта економічна; освіта інтегральна; кваліфікація