Технологічне забезпечення якості при свердлінні циліндричних отворів в пакетах "вуглепластик/титановий сплав" - Колесник, Віталій Олександрович (НТУ "ХПІ", 2016)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.02.08 – технологія машинобудування. – Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016 р. Дисертація присвячена вирішенню проблемі зниження технологічної собівартості формування циліндричних отворів в пакетах вуглепластик/ титановий сплав. Основна ідея роботи полягає у науковому обґрунтуванні однопрохідної технології обробки пакетів вуглепластик/ титановий сплав, яка б забезпечувала формування отворів на рівні конструкторських вимог. Одержані регресійні математичні моделі впливу швидкості різання та подачі на температуру різання, шорсткість та точність отворів та зношення різального інструменту, що дозволило дослідити її вплив на характер і механізми формування якісних показників отворів у пакетах. Отримані результати дозволяють встановити поєднання швидкості різання, подачі, які дозволять забезпечити виконання отворів по H9 за найменшою технологічною собівартістю.

Thesis for scientific degree of Candidate of Technical sciences on specialty 05.02.08 – Mechanical engineering technologies. – National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute", 2016. Dissertation is devoted to solving the problem of reducing the cost of the process of formation of cylindrical holes in CFRP / Titanium alloy stacks. The basic idea is scientific substantiation single-pass stacks processing technology CFRP / titanium alloy that ensures the formation of holes at the level of design requirements. These mathematical relationships influence of cutting speed and feed on the cutting temperature, surface roughness and precision holes and tool wear, which allowed to investigate its effect on the nature and mechanisms of quality indicators of the holes in stacks. The results allow us to establish the combination of cutting speed, feed that will ensure that the holes on the H9 at the lowest cost technology.
Technological support of quality when drilling cylindrical holes in "CFRP/titanium alloy stack"
Keywords: свердління отворів; методи механічної обробки; отвори; технологічна собівартість; сплави; автореферат дисертації; циліндричні отвори; різання; drilling holes; machining methods; holes; technological cost; 621.95-472(043.3)