Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу "Контактно-дугогасні системи та теплові процеси в електричних апаратах" - Грищук, Юрій Степанович (ТОВ "Золоті сторінки", 2018)
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт дають можливість глибше вивчити характер теплових процесів, які мають місце при роботі електричних апаратів, а саме: розрахувати і дослідити вплив геометричних, питомих фізичних, теплових і електричних, параметрів провідників та частоти струму на коефіцієнт поверхневого ефекту, температуру матеріала та на втрати потужності при змінному і постійному струмах; проаналізувати вплив величини струму на переріз і діаметр круглих провідників в тривалому режимі, з урахуванням впливу температури на питомий опір; дослідити швидкість розповсюдження теплової хвилі в провідниках, виконаних з різних матеріалів.
Keywords: струмопровідні деталі; ізолюючі деталі; конструктивні деталі; теплова енергія; ізоляція провідників; механічна міцність; методичні вказівки