Економічна сутність комплаєнс-безпеки промислового підприємства - Перерва, Петро Григорович; Щебетова, Анна Олександрівна (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У доповіді розкривається економічна сутність комплаєнс-безпеки як важливої складової системи корпоративного управління на промисловому підприємстві. Визначено роль комплаєнсу у забезпеченні відповідності внутрішніх процесів законодавству, нормативам і етичним стандартам. Обґрунтовано, що впровадження ефективної комплаєнс-системи сприяє зменшенню економічних ризиків, підвищенню інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності підприємства.
Keywords: комплаєнс-безпека; промислові підприємства; економічні ризики; корпоративне управління; регуляторна відповідність; етичні стандарти; інвестиційна привабливість