Академія наук України як центр наукових досліджень. 1920-і роки - Звонкова, Г. Л. (НТУ "ХПІ", 2011)
Показано особливості формування структури і напрямів дослідницької роботи Академії наук України у 1920-і рр. як організаційного центру єдиної системи наукових установ УСРР.

The article is investigated the features of forming of structure and research work of Academy of sciences of Ukraine in 1920th as an organizational center of the unique system of scientific institutes of Ukraine.
Keywords: наукові установи України; політизація; історія розвитку; спеціалісти; навчальні заклади; академіки