Сценарний прогноз рівня соціальної відповідальності персоналу підприємства - Кляус, Д. П. (НТУ "ХПІ", 2013)
Виявлено стан зовнішніх та внутрішніх чинників, що впливають на рівень професійно-кваліфікаційної відповідності. Обґрунтовано оптимальні стани факторів для кожної ситуації відповідності професії та кваліфікації працівника вимогам роботодавця. Визначено вектор формування соціальної відповідальності персоналу машинобудівного підприємства.

The state of internal and external factors affecting the level of professional qualification competence is revealed. Optimal conditions of factors for each situation of competence of a profession and qualification of the worker to requirements of the employer are proved. The vector of formation of social responsibility of the personnel of machine-building enterprise is defined.
Keywords: відповідність; машинобудування; вимоги; професіоналізм; кваліфікація; social responsibility; competence; personnel; engineering; scenario forecast