Особенности составов и технологии получения самоочищающихся стеклоэмалевых покрытий - Брагина, Людмила Лазаревна; Шалыгина, Оксана Владимировна; Курякин, Николай Александрович (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглянуті особливості складів та властивостей нового типу склоемалевих покриттів для захисту внутрішніх поверхонь духових шаф кухонних плит. Проаналізовано стан розробок в галузі синтезу та промислового освоєння самоочисних піролітичних та каталітичних склоемалевих покриттів, також наведено їх склади та експлуатаційні властивості.

In this article composition and property features of the new type of vitreous enamel coatings for the oven surfaces of stoves protection are reviewed. The state of researches in the field of synthesis and industrial adaptation of self-cleaning pyrolytic and catalytic vitreous enamel coatings is analysed. Also their compositions and service properties are given.
Keywords: кухонное оборудование; коррозия; защита; каталитические эмали; духовые шкафы