Професійно важливі якості майбутніх фахівців-пенітенціаріїв та майбутніх військових офіцерів України - Солодовник (Бутенко), Тетяна Олександрівна; Резнік, Світлана Миколаївна; Середа, Наталія Вікторівна; Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У статті проаналізовано основні професійні функції діяльності працівників державної кримінально-виконавчої служби та військових офіцерів України, які вимагають наявності професійно важливих якостей цих фахівців. На підставі науково-педагогічних досліджень визначено та обґрунтовано комплекс професійно важливих якостей майбутніх фахівців із правоохоронної діяльності пенітенціарної системи та майбутніх військових офіцерів, а саме: лідерські якості, відповідальність, критичне мислення, стресостійкість, вольові якості, професійний саморозвиток і адекватна самооцінка.

The article analyzes the main professional functions, which require the presence of professionally important qualities, of the penitentiary workers in the state criminal-executive service of Ukraine as well as military officers. On the basis of scientific and pedagogical research, a set of professionally important qualities of future law enforcement specialists of the penitentiary system and military officers is determined and substantiated, namely, leadership qualities, responsibility, critical thinking, stress resistance, willpower, professional self-development and adequate self-esteem.
Professionally important qualities of future penitentiary specialists and future military officers of Ukraine
Keywords: вольові якості; адекватна самооцінка; професійний саморозвиток; стресостійкість; willpower; adequate self-esteem; professional self-development; stress resistance