Построение матриц масс для учета центробежных сил при колебаниях трехмерного вращающегося тела - Зайцев, Б. Ф.; Асаенок, А. В.; Викман, Н. Е. (НТУ "ХПИ", 2009)
Побудовано матриці мас полілінійного ізопараметричного скінченного елемента, які лінійно враховують залежність відцентрових сил від вузлових переміщень та забезпечують радіальність дії відцентрових сил при зміщеннях.

The mass matrices of polylinear isoparametric finite element, which take into account linearly dependence of centrifugal forces on node displacements and provide radialness of action of centrifugal forces at displacements, are obtained.
Keywords: ротор; стержневая модель; деформированное состояние; конечный элемент