Термографические исследования процесса приготовления серебропалладиевого катализатора технологии формальдегида - Бутенко, Анатолий Николаевич; Отводенко, С. Э.; Кряжева, М. В.; Лобойко, Алексей Яковлевич (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті методами деріватографічного аналізу та кінетичних досліджень визначени основні фізико-химические характеристики процесу відновленя сполук срібла і паладию (II) при приготуванні модифікованих паладием каталізаторів СНП виробництва формальдегіду, зроблено висновок про те, що період технологічного перебігу таких каталізаторів порівняльно з чисто срібними промисловими каталізаторами може бути підвищено.

In work with the help of the thermografic analysis and kinetic investigations had determined of the main physical and chemical indices of the process of restoration of combination of the silver and palladium (II) by preparation modification palladium of catalysts SNP of the production formaldehyde hade proposed the explanation about that period of thecnologic of the run is higher that cleanly silver industrial catalysts.
Keywords: химия; каталитическое окисление метанола; высококонцентрированные катализаторы; добавки; кинетические параметры; доля палладия