Економіка підприємства - Линник, Олена Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Мета дисципліни «Економіка підприємства» – озброїти майбутніх спеціалістів знаннями та методами раціональної організації і управління виробництвом з метою підвищення ефективності функціонування підприємства. Вивчення курсу «Економіка підприємства» передбачає засвоєння студентами основних положень, що характеризують економічний стан результатів господарської діяльності підприємства незалежно від форми власності; основних економічних категорій, понять, що розглядаються, законів і закономірностей.
Keywords: текст лекцій; ресурси машинобудівного підприємства; обігові кошти підприємства; собівартість; класифікація витрат; прибуток; рентабельність; CVP – аналіз; економічна ефективність інвестицій