Оцінка циклічної міцності субмікрокристалічної сталі СТ20 - Симонова, А. А. (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто методи визначення циклічної міцності. Отримано експериментальні значення та побудовано криви втоми для субмікрокристалічної сталі Ст20, що отримана методом всебічного кування, а також після механічної обробки із різними режимами різання. Запропоновано алгоритм для побудови діаграми граничних напружень у ППП ANSYS Workbench, який дозволяє робити оцінку опору втомі для циклів з різними коефіцієнтами асиметрії.

The methods for determining the cyclic strength are considered. The experimental values have been obtained and fatigue curves for ultrafine-grained St20 steel have been constructed, as well as after machining with different cutting conditions. An algorithm is proposed for constructing the boundary stresses diagram in the ANSYS Workbench, which makes it possible to estimate the fatigue resistance for cycles with different asymmetry coefficients.
Keywords: напруження граничне; різання; обробка механічна; щільність; модуль пружності; коефіцієнт Пуассона; cyclic strength; boundary stresses