Дослідження стійкості багатошарових пластин симетричної будови за допомогою методу R-функцій - Курпа, Лідія Василівна; Лінник, Ганна Борисівна; Ткаченко, Вікторія Валеріївна (My University, 2010)
Запропоновано метод дослідження статичної стійкості багатошарових пластин симетричної структури зі складною формою плану. В основу методу покладено використання теорії R-функцій та варіаційного методу Рітца. Запропонований метод враховує неоднорідний докритичний стан пластини. З метою аналізу вірогідності й точності розробленого підходу наведено розв’язки конкретних задач і зроблено порівняння з відомими в літературі результатами. Отримані нові результати для деяких багатошарових пластин симетричної структури зі складною формою плану.
Keywords: теорія R-функцій; стійкість статична; геометрія складна